SCOALA 1 Chirnogi CALARASI

Final de an scolar cu emotii in scoala noastra

Joi, 13 iunie 2019 , a avut loc ceremonialul încheierii anului școlar 2018-2019 la Școala Gimnazială nr. 1 din Chirnogi. Alături de elevi și cadre didactice au mai participat și părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare. Rezultatele obţinute pe parcursul anului şcolar 2018-2019 s-au concretizat  prin zeci de premii şi distincţii obţinute în competiţiile şcolare de nivel judeţean, interjudeţean şi naţional. 

Ţinute speciale, artificii, fotografii şi petreceri de rămas bun. Am avut și dansul despărţirii de o etapă- la final de clasa a patra, copiii şi-au luat rămas-bun de la dna învăţătoare, într-o serbare emoţionantă. Ultimele zile de şcoală înseamnă emoţii atât pentru elevi, dar și pentru părinți și cadre didactice. Aducem ,și pe această cale ,multe mulțumiri societății Gazmir Iași ,care a sponsorizat acest ceremonial.

 

Ultimul clopotel - clasele a VIII-a

Astăzi,  7 iunie 2019, a sunat ultimul clopoțel  pentru elevii claselor  a VIII- a A si a –VIII-B  ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Chirnogi, promoția 2019. Elevii au prezentat un cuvânt de mulțumire dascălilor școlii, dar si de rămas bun.

 Calde felicitari doamnelor  diriginte Stanemir Vasilica si Postolea Alina , iar absolvenților le transmitem “Drum bun  în viață !

 

Ziua Eroilor

Școala noastră a sărbătorit Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) astăzi, la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paşti). În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei, elevii chirnogeni au marcat această zi printr-un mic spectacol.

Educatia ne uneste

„Tinerii sunt viitorul nostru. Suntem dedicați succesului lor.”

La Școala Gimnazială nr. 1 Chirnogi s-a desfășurat, în data de 30 mai 2019, dezbaterea privind viziunea asupra viitorului educației în România, cuprinsă în documentul „Educația ne unește!”. Au participat cadrele didactice din școală, părinți și reprezentanți ai comunităţii locale.

Dezbaterea a debutat cu prezentarea sintetică a documentului de către dna prof. Corina Podocea, coordonator programe și proiecte educative, în sală fiind distribuite materiale informative. În luările lor de cuvânt, cei prezenţi şi-au exprimat opinia vis-a-vis de direcţiile principale ale viziunii rezultând o serie de puncte tari, puncte slabe şi recomandări. În urma ideilor exprimate, a rezultat necesitatea reformării sistemului, în vederea ancorării tuturor factorilor implicați (copii, părinți, comunitate, cadre didactice) în realitatea acestor vremuri. Totodată, s-a stabilit ca pentru reușita acestor schimbări propuse prin această viziune să se țină cont de realitățile învățământului românesc actual, acesta fiind viitorul punct de plecare.
Nu numai #EducațiaNeUnește !!! 
Ci empatia și dragostea pe care o avem față de elevi - pe care-i vrem oameni mari, deștepți, cu suflet.

Mesajul întâlnirii a fost consolidarea relaţiilor dintre actorii actului educaţional.

prof. Gabriela Podocea

Educati asa!

Gradinita cu program normal  nr,1 Chirnogi deruleaza cursurile proiectului "Educati asa!" cu un grup tinta de 12 parinti din cele doua grupe ale gradinitei.Desi s-a stiut dintotdeauna ca familia ne influenteaza, acum descoperim ca aceasta influenta e mai mare decat ne-am imaginat. Speram,  ca prin derularea acestui proiect,   ideea  ca educatia  parintilor in ceea ce priveste comunicarea cu copilul este un element esential in viata de familie si ca in societatea romaneasca contemporana este deosebit de  necesara o asemenea interventie. Prin informarea si educarea parintilor se pot preveni multe conflicte in viata de familie, care uneori pot ajunge la situatii ireversibile.

Abonati-va la newsletter si veti fi la curent cu ultimele stiri.

Mesaj rapid

Articole postate recent

Prev Next

Proiectul educational "Sotron …

" Ne jucăm și modelăm, lucruri multe învățăm!"  Modulul educațional ...

Analiza Swot

Pentru a realiza o bună diagnoză a organizaţiei şcolare, vom apela la metod...

Clase

{gallery}Scoala1Reorganizate/Clase/Clase{/gallery}

Online acum

Avem 6 vizitatori și niciun membru online